Veelgestelde Vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Aanvraag

Nadat u een aanvraag hebt ingediend, gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag! We proberen zo snel mogelijk contact met u op te nemen zodat we alles precies naar wens kunnen regelen.

Over de reis

Het is helaas niet mogelijk om met de tour mee te gaan als u slecht ter been bent. Ook is het belangrijk dat u goede wandelschoenen draagt, dus geen hakken of slippers.

Het doel van onze reizen is om een verbinding te leggen met het Land en Volk van Israël. Wij brengen u in contact met locals, zowel Joden als Arabieren. Ook bezoeken wij bijzondere locaties die andere reisorganisaties niet bezoeken. Kortom wat ons bijzonder maakt is dat wij u kennis laten maken met het echte leven in Israël, door middel van een goede Bijbelse verdieping.

Onze reizen zijn in principe voor iedereen toegankelijk en uw kinderen zijn meer dan welkom. Denk er wel aan, dat we als doel hebben om het beste uit Israël te halen. Dit houdt in dat er veel gewandeld zal worden. Reizigers moeten goed te been zijn.

De standaard aanvraag komt met een 2 persoonskamer. Wij zullen ons uiterste best doen om u in te delen bij iemand van hetzelfde geslacht. Mocht dat niet lukken of wilt u liever een 1 persoonskamer dan nemen wij contact met u op en is er een toeslag voor een 1 persoonskamer van toepassing.

Jazeker! Of u nu graag met uw kerkelijke gemeente, koor, vrienden of als gezin op reis wilt naar Israël, wij regelen het voor u! Samen met u stellen wij de reis van uw dromen samen

Over Israël

In Israël is het een uur later dan in Nederland. Vergeet daarom niet bij aankomst uw horloge een uur vooruit te zetten.

De munteenheid in de Staat Israël is de shekel (NIS) met deze munt kunt u betalen in het hele land. Het is verstandig om bij uw aankomst op het vliegveld direct te pinnen. Let op: uw pas is meestal niet geactiveerd voor het continent Azië, activeer daarom voor uw reis via internetbankieren uw bankpas voor de regio. Ook kunt u op heel veel plaatsen met een creditcard betalen.

Meest gesproken talen zijn: Ivriet, Arabisch (beide officieel), Russisch, Jiddisch en Engels. U kunt overal goed met Engels uit de voeten. Bovendien zijn bijna alle opschriften (onder meer verkeersborden) in Ivriet én in het Engels.

Een groot deel van Israël heeft een zonnig mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en de winters zijn zacht en tamelijk nat. In de tussenseizoenen is de temperatuur aangenaam. In het noorden en in de streek rond Jeruzalem zijn de winters soms koud. Er kan zelfs sneeuw vallen. De Negev en de badplaats Eilat hebben een woestijnklimaat. Er is bijna altijd zon en er valt zelden regen. In de winter ligt de aangename temperatuur rond de 25 graden en in de zomer liggen de temperaturen ruim boven de 40 graden.

Israël is een modern en ontwikkeld land, waar het hygiëne- en gezondheidsniveau vergelijkbaar is met die van westerse landen. Voor een bezoek aan Israël zijn inentingen daarom niet vereist.

Het voltage in het Midden Oosten is 220 volt. Het is raadzaam een verloopstekker mee te nemen. Maar meestal past uw Europese stekker prima in het Israëlisch stopcontact

In principe is het kraanwater drinkbaar in Israël. Het is dus geen probleem als u hiervan drinkt, maar omdat het toch anders is dan in Nederland, adviseren wij u in Israël mineraalwater te kopen en dit als drinkwater te gebruiken.

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken over uw veiligheid. Op de bestemming is het heel veilig voor toeristen. Door onze ervaring en contacten staan wij continu in verbinding met ons Agentschap die ons op de hoogte houden van de veiligheidssituatie. Dus mocht een bepaalde plek tijdens onze rondreis door Israël niet veilig genoeg zijn, dan zorgen wij voor een alternatief. De veiligheid van onze reizigers stellen wij altijd voorop.

Nee, uw kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig. Let op: alle bezoekers aan Israël dienen in het bezit te zijn van een paspoort, dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in het land.

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken over het visum. Op de luchthaven van Tel-Aviv ontvangt u bij het passeren van de douane een gratis papieren bezoekersvisum als u uit de Europese Unie komt. Dit bezoekersvisum is geldig voor 90 dagen. U hoeft dus voor de tijd geen visum aan te vragen! Alle bezoekers aan Israël dienen in het bezit te zijn van een paspoort, dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in het land.