ACTIVATE ISRAEL TOUR 8-15 NOVEMBER

Reisprogramma rondreis

Ontvangst en transfer naar het hotel: diner en overnachting Netanya. U kunt genieten van de prachtige kust van Netanya. De stad ligt in de buurt van Tel Aviv, in een vallei genaamd Sharon. Zonder overdrijving kan worden gezegd dat dit een van de mooiste steden in Israël is. Vol uitbundige vegetatie, versierd met fonteinen en sculpturen.

Ontbijt in het hotel; We reizen langs de Middellandse Zeekust in de richting van Caesarea, de administratieve hoofdstad van Judea. Stad van de Romeinen en Pontius Pilatus. Dit is de stad waar de apostel Paulus in de gevangenis zat (Handelingen 23: 23-35), waar Cornelius woonde (Handelingen 10: 1). We zullen doorgaan naar de Karmelberg, bekend door de profeet Elia en zijn confrontatie met de 450 profeten van de Baäl (1 Koningen 18). We steken over naar de vallei van Armageddon/Meggido(Openbaring 16: 15-16) op weg naar Nazareth, centrum van het leven van Jezus tijdens zijn jeugd, plaats van de Aankondiging; Pauzeer op de berg Precipice: waar ze Jezus van de berg wilden duwen (Lucas 4:29) en doorgaan naar Kana, – lokaal van het eerste wonder van Jezus tijdens het huwelijk van Kana in Galilea (Johannes 2), doorgaand naar de meer van Galilea. Diner en overnachting in Tiberias.

Ontbijt in het hotel; we bezoeken de meest erkende heiligdommen op de westelijke oever van de meer van Galilea. We rijden langs Mágdala, de stad Maria Magdalena, op weg naar de Berg van de zaligsprekingen. Hier heeft Jezus ons de leringen gegeven over het leven in de Koninkrijk van God. Ook wel bekend als de Bergrede (Mattheüs 5-8). Vandaar gaan we naar Tabgha, waar we het wonder van de vermenigvuldiging van brood en vis en het wondervissen herdenken (Markus 6:30 en Johannes 21); We gaan verder naar Kafarnaum stad van Jezus, de thuisbasis van Petrus, ook bezoeken we de synagoge waar Jezus ging onderwijzen en prediken. Kafarnaum is een van de plaatsen waar Jezus veel wonderen heeft gedaan. We keren terug naar Tiberias, varend door de meer van Galilea in een typische houten boot, reflecterend op de wonderlijke wonderen die Jezus in en rond deze wateren heeft verricht. Zo navigeren we door de wateren waar Jezus op liep. Ook de plaats waar hij de storm kalmeerde (Mark 4). Daar zullen we een profetisch gebed doen tegen elke storm in ons leven. In de middag reist u naar de Golan Hoogvlakte en bezoekt u Bánias, de belangrijkste zijrivieren van de Jordaan, Caesaréa Filippus, waar Jezus bevestigt dat HIJ de zoon van de Levende God is (Mattheüs 16). Reizend voor de berg Hermon, de hoogste berg in Israël, zie je nederzettingen van de Druzen, agrarische nederzettingen, militaire bases en monumenten, die van grote strategische belang is voor het land.

Diner en overnachting Tiberias.

Ontbijt in het hotel; Vertrek vanuit Tiberias en bezoek de Jordaan, waar pelgrims hun doopbeloften kunnen hernieuwen. We vervolgen onze weg via de Jordaanvallei, tussen Samaria en Judea, aan de ene kant, Moab en Edom aan de andere kant. We zien de Mount of Temptation, gelegen achter Jericho (Mattheüs 4),  Onderweg ziet u de grotten van Qumran, plek van de Essenen, auteurs van de “de Dode Zee rollen“, met de oudste exemplaren van de Bijbelse teksten. Pauzeer op het strand van de Dode Zee om de therapeutisch water te ervaren, zwevend boven het zoute water. We zullen naar Masada gaan waar een belangrijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden in de Joodse geschiedenis. Daarna rijden we richting Bethlehem. Diner en overnachting Bethlehem.

Ontbijt in het hotel; grenzend aan de oude muur brengt de reis ons voor de “Nieuwe Poort”, “Damascuspoort” en de “Bloemenpoort”, op weg naar de Olijfberg waar Jezus naar de hemel opsteeg en waar hij zal terugkeren (Zacharias 14: 6), we zullen de meest opmerkelijke plaatsen in Jeruzalem bezoeken, gekoppeld aan de bediening van Jezus. Vanaf hier wordt het meest indrukwekkende panorama van Jeruzalem gepresenteerd, met speciale aandacht voor de Gouden Poort, waar volgens de joodse traditie de Messias zal binnenkomen (Ezechiël 44: 1-3). Wandelen door het stuk Hosanna (Palm
Zondag) gaan we naar de tuin van Gethsemane (waar Jezus bloed zweet), met zijn duizend jaar oude olijfgaarden; het oversteken van de Kidron-vallei tijdens het beklimmen van de berg Sion, een bezoek aan de stad van David en de bad van Bethesda Joh. 5, het graf van koning David en de hal van het laatste avondmaal, via de “poort van Sion” naar de oude stad; wandelend door de oude steegjes op weg naar de berg Moriah, zijn we in het terrein van de Klaagmuur, de enige rest van de tempel die er nog staat. Je verlaat de oude stad bij de Garbage Gate en reist buiten de muren, boven de Gehenna-vallei, en voor de “Jaffa Gate”. Diner en overnachting Bethlehem.

Ontbijt in het hotel; We bezoeken het Herdersveld en de Grot van de kribbe in de Geboortekerk. Daarna keren we terug naar Jeruzalem, steek de muur over naar de oude stad door de Leeuwenpoort. Daarna gaan we richting de kerk van Galicantu, dit is de plek waar Jezus gevangen zat de avond voor zijn dood, gaan we verder langs de Via Dolorosa, verlaten de oude stad bij de Damascuspoort, op weg naar de berg Golgotha, de tuin en het lege graf, waar we zullen pauzeren voor meditatie, reflectie en we zullen samen de avondmaal vieren. We zullen een moment vrije tijd hebben bij de Arabische Souk. Daarna zullen we terugkeren naar het hotel in Bethlehem.

We bezoeken Joppe die kenmerkend is door verschillende Bijbelse verhalen, zoals Jona die van God probeert te vluchten, het visioen van de onzuivere dieren van de Petrus. Daar zullen we ook het huis van Simon de leerlooier zien. Joppe is de plaats waar Petrus Dorcas (Tabitha) heeft opgewekt. Van daaruit steken we de belangrijkste verkeersaders, lanen en pleinen van Tel Aviv over, waar we vrije tijd hebben om te winkelen. Accommodatie in Netanya.

If I forget you, O Jerusalem.…
Ontbijt in het hotel; Transfer naar de luchthaven met assistentie.
Einde van onze rondreis door het Heilige Land
*Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisinformatie

Inbegrepen

niet inbegrepen

Boek nu

Het is mogelijk om in delen te betalen. Klik op ‘boek nu’ om naar de mogelijkheden te vragen.